Kategoriat
Katseenvangitsijat Tee se itse - DIY

Aakkoset vanhoista kirjoista | Tee se itse

Yksi rakkaista ystävistäni löysi käsityökaupasta todella ihanan kirjan, mikä oli muotoiltu hänen etunimensä ensimmäisen kirjaimen, R-kirjaimen malliseksi. Minun piti tietenkin mennä myös ostamaan itselleni tällainen. Kotona meillä on kuitenkin paljon vanhoja kirjoja, joilla ei ole käyttöä ja olen miettinyt mitä kaikkea niistä voisi tehdä. Päätin sitten kokeilla tehdä itse tällaisen kirjan. Olin aluksi hieman skeptinen miten tämä onnistuisi, mutta lopputulos osoittautui yllättävän hyväksi!

Tarvitset leikattavan kirjan, lyijykynän, terävän mattoveitsen sivujen leikkaamiseen, metallisen viivaimen ja leikkuulaudan.

Tarvikkeet:

  • Kirja (jonka olet valmis leikkaamaan)
  • Lyijykynä
  • Mattoveitsi (sakset)
  • Leikkuulauta
  • Metallinen viivoitin
  • Kärsivällisyyttä

Piirrä ensin kirjaimen muoto kirjan kanteen. Voit tulostaa kirjaimen paperille (etsi esimerkiksi kirjainten kuvia Googlesta) ja käyttää sitä mallina tai voit suunnitella oman mallin.

Seuraavaksi pääset leikkaamaan! Muista käyttää leikkuulautaa, ettet leikkaa pöytääsi. Minä tietenkin unohdin käyttää aluksi leikkuulautaa, mutta älä sinä tee samaa virhettä!

Käytä metallista viivoitinta suoran viivan leikkaamisessa. Jos kirjaimessasi on käyrää viivaa, joudut käyttämään vapaata kättä.

Helpottaaksesi työtä, voit leikata vain kansiosan kirjaimesta, jolloin hauska sisäpaperi jää näkyville. Alla esimerkiksi A-kirjain.

Tämä on aikaa vievää työtä, mutta lopputulos on hieno. Itse tehty kirjain näyttää kivalta, vähän erilaiselta elementiltä kirjahyllyssäsi.

Toivottelen sinulle mukavaa päivää!

Terveisin, Marjaana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *