Valmis kirjahylly

Uusi kirjahylly makuuhuoneen seinälle

Pitkään etsiskelimme pokaystäväni kanssa sopivaa kirjahyllyä makuuhuoneeseen, ja lopulta löysimme kauniin ja kevyen näköisen kirjahyllyn Askosta. Halusimme mahdollisimman ison kirjahyllyn, joka kuitenkin näyttäisi kevyeltä seinällä. Löysimme kirjahyllyn, jossa oli ohuet metalliset pystytelineet, johon puiset hyllylevyt aseteltiin. Ostimme näitä kaksi, jotta saimme koko seinätilan käyttöön. Kirjahyllyn malli on siitä hyvä, että hyllylevyjä pystyy järjestämään oman mielen mukaan.

Ennen kirjahyllyä
Ennen
Valmis kirjahylly
Jälkeen

Ihan ensimmäiseksi paklasimme reiät makuuhuoneen seinistä ja maalasimme seinät maalarin valkoisella, sillä seinissä oli paljon reikiä. Pohjatyöt  kannattaa tehdä huolella!

seinien paklaus
seinän maalaaminen

Sommittelimme lattialla miten hyllyt asttelisimme. Plussaa tässä kirjahyllyssä oli se, että hyllyn metalliosien sijaintia tosistaan ja hyllyjen paikkoja pystyi itse hieman säätämään.

Hyllyn sommittelu

Hyllyn asennuksessa on tärkeää käyttää vatupassia, jotta hylly saadaan suoraan. Korkeuden mittaaminen esimerkiksi lattiasta ei ole paras vaihtoehto, koska lattia ei välttämättä ole täysin suora. Merkitsimme ruuvien paikat ja porasimme sitten reiät seiniin.

vatupasilla hylly suoraan
vatupasilla hylly suoraan

Käytimme Toggler Alligator -kiinnikkeitä ruuveja varten. Näin hylly pysyy varmasti seinässä, eikä tipahda kenenkään niskaan.

reikien poraaminen seinään ruuveja varten
toggler alligator kiinnikkeet

Kiinnitimme ruuveilla metalliosat seinään ja lopuksi asettelimme hyllylevyt paikoilleen. Kirjahyllystä tuli mielestäni hieno!

Kirjahyllyssämme oli tilaa hyvin kirjojen lisäksi myös katseenvangitsijoille. Niitä on kiva ripotella sinne tänne kirjahyllyä, jotta kokonaisuudesta tulee mielenkiintoinen.

hyllyjen asettelu seinälle
Valmlis kirjahylly seinällä
Valmis kirjahylly seinällä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *