Kirjavinkit

Alla on muutama hyvä kirjavinkki sisustamiseen liittyen sekä tee-se-itse -opaskirjoja, jos haluat perehtyä vielä lisää sisustamisen saloihin! Sisustuskirjoja on aina mukava lukea ja niistä on ihana hakea vinkkejä omaan kotiin tai muuten vain haaveilla seuraavasta sisustusprojektista.

Sisustusoppaita

Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin – Sami Sykkö, Hanni Koroma

Palkittu sisustusarkkitehti Hanni Koroma antaa parhaat sisustuvinkit ja jakaa vuosikymmenten sisustuskokemuksensa. Hanni avaa toimittaja Sami Sykön kanssa kirjoittamassa kirjassa lukijan silmät katsomaan ja ymmärtämään sisustuksia uudella tavalla. Pienilläkin konsteilla voit häivyttää kotisi epäkohdat ja tuoda esiin sen parhaat puolet. Kirjan neuvoilla luot kauniin, harmonisen ja hurmaavan kodin, jossa on viihtyisä olla vuodesta toiseen.

Värikäs koti – Charlotte Hedeman Gueniau

Tämä kirja pursuaa värikylläisiä sisustusideoita, joiden avulla pystyt vähällä vaivalla muokkaamaan eri huoneista mahdollisimman viihtyisä ja persoonallisia. Kirjasta löytyy monia käytännön vinkkejä keittiön uudistuksesta kekseliäisiin säilytysratkaisuihin. Niksit ovat nopeita ja hauskoja tehdä itse. Koristele ovi, lisää huonekaluihin, kuten lampunvarjostimiin koristereunuksia tai tai kata pöytä uudella, hauskalla tavalla. Koti saa ja tulee olla persoonallinen!

Sisusta ja uudista kankailla Malin LarssonAnna Jeppsson

Tämä kirja tarjoaa ohjeet kuinka uudistaa kotia ilman, että joudut hankkimaan uusia huonekaluja. Kauniilla kankailla voi tehdä ihmeitä, sillä kodin tunnelman voi tekstiileillä muuttaa ihan toiseksi.

Kirjasta löytyy runsaasi verho-, tyyny-, peite- ja mattoideoita, joista löytyy jokaiselle jotain. Kirja ohjeistaa havainnolistaen tarkaan mallitöiden kautta miten voit muokata uusilla kankailla oman kodin ilmeen.


Vihersisustamiseen

Leaf Supply Lauren Camilleri

Kaunis ja käytännöllinen kirja – Leaf Supply – tarjoaa kattavat, mutta helposti seurattavat hoito-ohjeet sadalle huonekasville, mukaan lukien trooppiset kasvit, palmut, roikkuvat kasvit, mehikasvit, kaktukset ja epätavallisemmat lajikkeet. Leaf Supply antaa myös sisustusneuvoja kasvien sopivien ruukkujen valinnalle ja kasvien asettelulle sisustuksellisesta näkökulmasta. Tämä on kattava opas sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kotinsa vehreyttämisestä ja viihtyisyyden lisäämisestä kasvien avulla!


Tee-se-itse -oppaita

Makrameen maailma – Fanny Zedenius

Makramee eli solmeilu on perinteinen käsityömuoto, johon ei tarvita juuri muuta kuin narua ja kaksi kättä. Makramee on helppo oppia ja siinä kehittyy nopeasti. Tämän kirja sopii myös aloittelijoille!

Kirja sisältää 21 kaunista makrameemallia kukka-amppeleista seinävaatteisiin ja muihin kodin sisustukoristeisiin. Kirjassa on 34 solmun yksityiskohtaiset ohjeet, neuvot tekniikoihin sekä tietoa materiaaleista ja välineistä.