Kategoriat
Tee se itse - DIY

Kynttilöiden tuunaus | Tee se itse

Kierrekynttilät, letitetyt kynttilät ja veistetyt kynttilät

Olen jo pitkään halunnut testata kierrekynttilöitä, jotka ovat olleet supersuosittuja! Tein neljää erilaista designia: kieritettyjä, letitettyjä ja kahta eri mallia veistettyjä kynttilöitä. Tämä oli todella hauskaa puuhaa, joten suosittelen ehdottomasti tekemään näitä tuunattuja kynttilöitä. Alla ohjeet, neljään eri designiin, mitä tein.

Tarvikkeet:

  • Parafiinista tehtyjä kruunukynttilöitä. Steariinikynttilät eivät toimi tässä.
  • Astiat kuumalle ja kylmälle vedelle
  • Kaulin (lasipullo käy kaulimesta)
  • Leikkuualusta
  • Veitsi

Laita kynttilät kuumaan veteen noin kymmeneksi minuutiksi ennen kuin alat muotoilemaan. Kuuma hanavesi on riittävää, ei tarvitse keittää vettä. Aina kun olet muotoillut kynttilän valmiiksi, laita se kylmään veteen, niin se jähmettyy nopeammin.

Design 1: Kierrekynttilä

Kauli kynttilä litteäksi. Jätä ihan päät kaulimatta. Mitä litteämmäksi kynttilän kaulit, sitä isommat kierteet saat.

Kun olet kaulinut kynttilän, väännä kynttilä kierteille.

Design 2: Letitetty kynttilä

Mielestäni näistä lettikynttilöistä tuli todella hauskat! Kauli taas ensin kynttilä litteäksi. Kauli myös kynttilän kärki, mutta älä kauli ihan kynttilän alaosaa.

Halkaise pitkittäissunnassa kynttilä kolmeen osaan lukuun ottamatta kynttilän alaosaa.

Tässä vaiheessa laitoin kynttilän takaisin hetkeksi kuumaan veteen, koska se alkoi hiukan jähmettyä. Pyöristin sitten sormilla painamalla teräviä reunoja, mitä kynttilän halkaisusta jäi.

Sitten vain letitetään kynttilä. Kun pääset loppuun, jätä kynttilän halkaistu osa keskelle, jossa on kynttilän sydän.

Jouduin vähän lyhentämään kahden muun kynttilän pätkän päitä, jotta sain pääteltyä ja paineltua päät nätisti keskimmäiseen pätkään.

Design 3: Käpykynttilä

Kaiverra ikään kuin palasta pois kynttilästä, mutta älä irrota kokonaan palaa irti. Taivuta palasta ulospäin. Suosittelen aloittamaan leikkaamaan ylhäältä alaspäin paloja. Kokeilin aluksi alhaalla ylöspäin, mutta se oli hankalampaa, koska en saanut enää hyvää otetta kynttilästä.

Design 4: Kiekurakynttilä

Leikkaa pidempiä palasia, kuin käpykynttilässä. Älä leikkaa kokonaan palaa irti. Kierrä joka pala rullalle heti leikkauksen jälkeen. Kannattaa käyttää vähän pienempää veistä, niin saa tarkempaa jälkeä. Itse en löytänyt tähän hätään pienempää.

Valmista! Mielestäni kynttilöitä voi poltella koko vuoden, ei vain pimeään talvisaikaan. Suosittelen todella tuunailemaan kynttilöitä, tämä oli todella hauskaa!

Tääs ohje kierre- ja lettikynttilöille videon muodossa:

Terveisin, Marjaana