1. Omannäköinen koti

Löydä oma tyylisi

Kodin tehtävä on tukea persoonaasi. Itseäsi sinun pitäisi miellyttää, eikä ketään muuta, joten ole rohkea! Omannäköinen koti vaatii rohkeutta valita asioita mistä itse pitää ja valita asioita, jotka tuntuvat itsestä hyvälle välittämättä toisten mielipiteistä. Kannattaa kuitenkin miettiä kotia kokonaisuutena ja suunnitella asunto niin etteivät eri huoneet ja tilat ”riitele” keskenään. 

Alla on muutama esimerkki erilaisista tyylisuunnista, joista voit hakea inspiraatiota.

Skandinaavinen tyyli

Skandinaavinen sisustustyyli on selkeää suosien yksinkertaisesti muotoiltuja kalusteita ja valaisimia. Skandinaavinen tyyli on luonnonmateriaalien kuten puuvillan, pellavan ja aidon villan ystävä. Tyyliin kuuluu luonnonläheiset värit, jotka tuovat sisustukseen lämpöä ja kodikkuutta. Skandinaavinen tyyli ei juuri leikittele koristeilla, pitseillä tai kiemuroilla, eikä monimutkaisilla muodoilla. Ilmeeltään kalusteet ovat selkeän yksinkertaisia. Kokonaisuus on myös ilmava ja väljä.

Photo by Kirill on Unsplash

Moderni tyyli

Modernissa sisustuksessa yhdistyvät pelkistetyn yksinkertainen ja nykyaikainen tyyli. Tunnusomaista tyylille ovat avarat ja valoisat huoneet ja huonekalut ovat suoraviivaisia ja kuutiomaisia, selkeän yksinkertaisia ja puhdaslinjaisia. Modernissa sisustuksessa suositaan usein vaaleita värejä, ruostumatonta terästä, puuta, lasia ja kromia.

Romanttinen tyyli

Romanttinen sisustus on runsas sisältäen kauniita huonekaluja, paljon tekstiileitä ja koriste-esineitä. Sisustuksessa suositaan kerroksellisuutta, sisustustekstiillejä ja kauniita, kuvioituja yksityiskohtia. Kuvioaiheina ovat pienet kukat ja rauhalliset ruudut ja raidat. Sisustukseen tuo tunnelmaa oikeasti vanhat huonekalut.

Photo by Skitterphoto from Pexels

Industrial-tyyli

Industrial tuo sisustukseen teollista ilmettä. Teollisuustyyli syntyy kuluneista ja rosoisista pinnoista, puusta, kivestä, raudasta ja betonista. Materiaalit kuten betoni, tiili, metalli ja rustiikkinen puu ovat olennaisia elementtejä industrial-sisustuksessa. Industrial-tyylissä käytetään paljon kylmiä materiaaleja ja värejä kuten metalleja ja harmaita sävyjä. Lisäämällä sisustukseen lämpimiä sävyjä kuten ruskeaa, oranssia ja punaista, luodaan kontrastia ja lämpöä kylmiin väreihin.

Photo by Frankie Valentine on Unsplash

Tee näin:

Aloita tekemään leikekirjaa (mood board) esimerkiksi luomalla Pinterestissä taulu sisustuksellesi tai voit myös tehdä vanhaan tapaan leikkaamalla ja liimaamalla A3-kokoiselle paperille kuvia lehdistä. Jatka leikekirjan tekemistä koko oppaan ajan, lisäämällä esimerkiksi myöhemmin joukkoon maalikartasta mielivärejäsi.

 

Opas värien valintaan →