Huoneessa parvi, jonka alapuolella työtila.

Pienen kodin säilytysratkaisut

Älä anna sotkun ja säilytystilan puutteen häiritä arkeasi – fiksuilla säilytysratkaisuilla voitat nämä haasteet ja teet pienestä kodistasi täydellisen tyyssijan! Tästä artikkelista löydät kekseliäät säilytysratkaisut kotiisi.

Pienen tilan säilytysratkaisut ovat yksiä tärkeimpiä aisoitta ottaa sisustussuunnittelussa huomioon, jotta arjesta tulee sujuvaa. Vähistä neliöistä pystyy ottamaan kaiken irti, kun vain ajattelee luovasti.

Säilytyskalusteet eivät saa vallata koko asuntoa, sillä tilan pitää hengittää ja sinä tarvitset tilaa elää. Siksi kekseliäät ratkaisut ja näppärät niksit ovat kullanarvoisia. On myös hyvä antaa jokaiselle tavaralle oma paikkansa, jotta tavarat pysyvät paremmin järjestyksessä. Pieni koti voi olla täynnä suuria mahdollisuuksia!

6 vinkkiä pieneen kotiin – näin saat toimivat säilytysratkaisut

1. Hyödynnä korkeutta

Jotta voit maksimoida säilytystilan, käytä kodin koko kattokorkeutta hyödyksesi. Teetä kaapit kattoon asti ja hyllyjäkin voi sijoittaa katon ylärajaan asti, jossa on hyvä säilyttää harvemmin tarvittavia tavaroita. Hyvin korkeat asunnot mahdollistavat myös erilaiset parviratkaisut.

Makuuhuone, jossa hyllytilaa katonrajassa.

Tässä makuuhuoneessa on hyödynnetty kattokorkeutta laittamalla hylly katonrajaan asti.

Huoneeseen rakennettu parvi tuo lisätilaa.

Jos kattokorkeus riittää, parven rakentaminen tuo paljon lisätilaa, jota voi käyttää esimerkiksi tavaran säilytykseen tai nukkumiseen.

2. Valitse monikäyttöisiä huonekaluja

Valitse huonekaluja, jotka tarjoavat sisäänrakennettua säilytystilaa. Esimerkiksi sänkyjen, sohvien tai istuinpenkkien alla voi olla säilytystilaa, jossa voit säilyttää esimerkiksi vuodetekstiilejä, ylimääräisiä tyynyjä tai muita harvemmin käytettyjä esineitä.

Sängyn alle on rakennettu vetolaatikot säilytystä varten.

Sängyn alustila on oiva käyttää säilytykseen. Tässä sängyn alle on rakennettu vetolaatikot säilytystä varten. Sängyn alle voi myös sijoittaa säilytyslaatikoita, joita mm. Ikeasta löytyy.

3. Käytä seinätilaa

Käytä seinätilaa hyödyntäviä säilytysratkaisuja, kuten seinään kiinnitettäviä koukkuja, tankoja ja hyllyjä. Ripusta esimerkiksi avohyllyjä tai koukkuja, joissa voit säilyttää avaimia, laukkuja, takkeja tai muita päivittäin tarvitsemiasi esineitä. Esimerkiksi työpöydän yläpuolelle, seinälle voi sijoitella koukkuja ja hyllyjä pientavaroille.

Työhuone, jossa nahkatuoli

Työhuoneeseen on järjestetty kameran objektiivit seinähyllyille.

Pieni asunto.

Tässä pienessä asunnossa on hyödynnetty portaiden alapuolelle jäävää tilaa keskeliäästi, ja asennettu hyllytilaa.

4. Hyödynnä säilytyslaatikoita ja koreja

Käytä säilytyslaatikoita ja -koreja, jotka voit asettaa hyllyille tai vetolaatikoihin. Ne auttavat pitämään pienen tilan järjestyksessä ja mahdollistavat tavaroiden luokittelun ja helpon löytämisen.

Vetolaatikko, jossa kynät järjestyksessä.

5. Käytä tilanjakajia

Käytä tilanjakajia, kuten kirjahyllyjä, avohyllyjä tai huonekaluja, jotka toimivat samalla säilytystiloina. Ne luovat kivan visuaalisen tilanjakajan eri alueiden välille samalla tarjoten lisää säilytystilaa.

6. Pidä tavarat järjestyksessä ja käytä vakuumipusseja

Pienessä tilassa on tärkeää pitää tavarat järjestyksessä. Karsi tarpeettomat tavarat ja pidä vain ne, joita käytät säännöllisesti. Sijoita säilytyslaatikoihin ja -koreihin pienet esineet ja käytä merkintöjä laatikoissa helpottaaksesi tavaroiden löytämistä. Vakuumipussit tai tyhjiöpakkaukset ovat erinomaisia tilansäästäjiä! Peitot ja täkit kannattaa ehdottomasti säilyttää vakuumipusseissa.

Pienikin asunto tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden: se on ekologisesti kestävä ja älykäs valinta, joka innostaa keskittymään olennaiseen ja pääsemään eroon tarpeettomasta turhasta tavarasta kodissa.