Kategoriat
Kylpyhuone Remontointi Värit

Pienen kylpyhuoneen remontti

Asuntomme kylpyhuone oli remontoitu viimeksi 80-luvulla ja se jo suorastaan huusi kunnostusta. Suihkukaapin seinälaatoissa alkoi olemaan kupruilua, joka vähän huoletti meitä, ettei kosteutta olisi päässyt laattojen alle. Lähdimme suunnittelemaan ja toteuttamaan ensimmäistä kylppäriremonttia, joka oli hyvin jännittävää. Onneksi meillä oli luotettava ja hyvä remonttifirma, joka tiesi mitä tehdä ja hoiti asiat taloyhtiön kanssa ja me pääsimme huolehtimaan sisustuksellisista elementeistä.

Alla kuva kylpuhuoneesta ennen remonttia. Tila oli hyvin ahdas ja haasteena olikin saada lisää tilantuntua. Vanhan kylpyhuoneen järjestys ei ollut ideaali, suihkunurkka jäi pahasti altaan ja pesukoneen taakse, joten kulkuaukko suihkukaappiin jäi hyvin pieneksi.

Suunnittelin paperille uutta järjestystä, jossa suihkun ja pesukoneen paikkaa vaihdettaisiin. Tämä oli urakoitsijankin mielestä ehdottomasti parempi järjestys, mutta vanhassa kylpuhuoneessa oli patteri pesukoneen vieressä oikealla seinällä, ja piti selvittää, onko sitä mahdollista poistaa. Tämä hiukan jännitti, mutta patteri ei ollut onneksi vesikierrossa kiinni ja sen pystyi helposti poistamaan. Onneksemme oli siis mahdollista vaihtaa suihkun ja pesukoneen paikkaa. WC-istuin ja käsienpesuallas jäisi samalle paikalle. Alla piirtämäni pohjapiirros.

Kylpyhuonetta purkaessa, huomattiin, että suihkunurkassa kosteutta oli päässyt paljon laattojen alle ja suihkunurkan seinä oli jopa romahtanut itsessääm purkuhommissa alas. Suurin osa kosteasta betonista piikattiin pois ja kylpyhuone kuivuikin nopeasti ja kosteusmittauksista päästiin läpi. Mitään muita yllätyksiä ei löytynyt, joka oli loistavaa. Kylpyhuoneeseen laitettiin lattialämmitys, jota ei aiemmin ollut ja kattoa hieman madallettiin niin, että valaisimet saatiin upotettua tyylikkäästi kattoon.

Halusimme graafista ilmettä kylpyhuoneeseen ja päätimme mennä musta-valkoteemalla. Laattojen valinta oli vaikeaa, minkä kokoista ja väristä laattoja valita ja pitäisikö laitta tehostelaattoja? Haimme ideoita Pinteresistä ja siskoni ehdotti kalanruoto ladontaa 90 asteen kulmassa kylpyhuoneeseen, johon päädyimmekin loppujen lopuksi. Valitsimme valkoisen, kermanväriin taittuvan 10 x 30 cm laatan. Lattialaataksi valitsimme tumman 10×10 cm laatan.

Halusimme ehdottomasti mustan hanan ja suihkun, vaikka nämä olivatkin kalliimmasta päästä. Valitsimme mattamustat Tapwellin SK069 pesuallashanan käsisuihkulla sekä TVM7200-150 kattosuihkun. Suihkukaapiksi valitsimme Svedbergsin taittuvat ovet mustilla yksityiskohdilla, jotta ne saisivat hyvin sivuun pois tieltä pyykkiä laittaessa. Koska linjamme oli mustavalkoinen, piti tässä pysyä pieniä yksityiskohtia myöten. Valitsimme lattiakaivon kanneksi Svedbon mustan kaivon kannen. Pyyhekoukout ja WC-paperiteline olivat myäs Tapwellin mallistoa mattamustana. Urakoitsijamme oli loistava, sillä suihkun peitelaippoja eikä pesukoneventtiiliä saanut mustana, mutta hän maalautti ne mustiksi! Mahtavaa palvelua!

Tapwell SK069 pesuallashana

Tapwell TVM7200-150 kattosuihku

Allaskaapiksi valitsimme yksinkertaisen valkoisen kaapin vetolaatikoilla. Ostimme myös uuden pesukoneen, ja löysimme kompaktin 42 cm syvän edestä täytettävän Electroluxin pesukoneen. Koska pesuallas oli 40 cm syvä, emme halunneet, että pesukone pomppaa hirveästi linjasta ulos. Electroluxin pesukone on kuitenkin tilava, 6 kg, johon mahtuu tarpeeksi pesemään vaatetta kerrallaan.

Koska tämä oli meidän ensimmäinen kylpyhuoneen suunnitelma, jännitti hiukan millainen lopputulos olisi. Kylpyhuoneesta tuli kuitenkin parempi mitä odotin ja hyvin tilavan tuntuinen! Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Jäimme aluksi epäilemään kerman väristä laattaa, mutta se osoittautuikin lopuksi kylpyhuonetta pehmentäväksi väriksi. Rakennus, jossa asuntomme sijaitsee on rakennettu 60-luvulla ja mielestäni pehmeämpi valkoinen sävy sointuu paremmin talon tyyliin.

Ennen

Jälkeen

Toivottavasti sait tästä ispiraatiota kypyhuoneeseesi!

Terveisin, Marjaana

Mainos

Vallila

Suomalaista suunnittelua Helsingin Vallilasta, www.vallila.fi

Hiisi Hill Collections

Kerää vaatekaappiisi ihanat WILD BERRIES -sukat! Sukat on valmistettu pehmeästä puuvillasta, joten ne ovat ihana sujauttaa jalkaan. Valmistettu Suomessa – Avainlipputuote.

Kurkkaa täältä ja tilaa sukat osoitteesta hiisihill.fi!

4 vastausta aiheeseen “Pienen kylpyhuoneen remontti”

Hei, kylpyhuoneremontti on teillä onnistunut täydellisesti!
Kysyisin sinulta onko taittuvat suihkunurkan ovet helpot käyttää. Meille on tulossa remontti ja mietimme laitetaanko liukuovet vai taittuvat ovet.
Kiitos ja hyvää kesää!

Moikka! Kiitos paljon! Kyllä olen tykännyt taittuvista ovista, ne saa helposti kokonaan sivuun, niin on tilaa laittaa pyykkiä. Helppo myös käyttää.

Hyvää kesää myös sinne! 🙂

Vastaa

Hei, hienosti toteutettu remontti! Suunnittelen samanlaista muutosta ja ajattelin kysyä, minkä kokoinen tila teillä on ts. kuinka leveä? Kiitos ja mukavaa syksyä.

Moikka! Kiitos paljon! 🙂 Kylpyhuoneemme on aika pieni, leveys 1,47 m ja pituus 1,96 m. Mukavaa syksyä!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *