Pienen kylpyhuoneen remontti

Pienen kylpyhuoneen remontti

Asuntomme kylpyhuone oli remontoitu viimeksi 80-luvulla ja se jo suorastaan huusi kunnostusta. Suihkukaapin seinälaatoissa alkoi olemaan kupruilua, joka vähän huoletti meitä, ettei kosteutta olisi päässyt laattojen alle. Lähdimme suunnittelemaan ja toteuttamaan ensimmäistä kylppäriremonttia, joka oli hyvin jännittävää. Onneksi meillä oli luotettava ja hyvä remonttifirma, joka tiesi mitä tehdä ja hoiti asiat taloyhtiön kanssa ja me pääsimme huolehtimaan sisustuksellisista elementeistä.

Alta löytyy kuva kylpuhuoneesta ennen remonttia. Tila oli hyvin ahdas, ja yhtenä tavoitteena olikin saada lisää tilantuntua. Vanhan kylpyhuoneen järjestys ei ollut ideaali, suihkunurkka jäi pahasti altaan ja pesukoneen taakse, joten kulkuaukko suihkukaappiin jäi hyvin pieneksi.

Pienen kylpyhuoneen remontti - ennen

Suunnittelin paperille uutta järjestystä, jossa suihkun ja pesukoneen paikkaa vaihdettaisiin. Tämä oli urakoitsijankin mielestä ehdottomasti parempi järjestys, mutta vanhassa kylpuhuoneessa oli patteri pesukoneen vieressä oikealla seinällä, ja piti selvittää, onko sitä mahdollista poistaa. Tämä hiukan jännitti, mutta patteri ei ollut onneksi vesikierrossa kiinni ja sen pystyi helposti poistamaan. Onneksemme oli siis mahdollista vaihtaa suihkun ja pesukoneen paikkaa. WC-istuin ja käsienpesuallas jäisi samalle paikalle. Alla piirtämäni pohjapiirros.

Pienen kylpyhuoneen remontti

Kylpyhuonetta purkaessa remppamiehet huomasivat, että suihkunurkassa kosteutta oli päässyt jonkin verran laattojen alle, ja suihkunurkan seinä oli jopa romahtanut itsestään purkuhommissa alas. Suurin osa kosteasta betonista piikattiin pois ja kylpyhuone kuivuikin nopeasti ja kosteusmittauksista päästiin läpi. Mitään muita yllätyksiä ei löytynyt, joka oli loistavaa. Kylpyhuoneeseen laitettiin lattialämmitys, jota ei aiemmin ollut ja kattoa hieman madallettiin, jotta valaisimet saatiin upotettua tyylikkäästi kattoon.

Halusimme graafista ilmettä kylpyhuoneeseen ja päätimme mennä musta-valkoteemalla. Laattojen valinta oli vaikeaa, minkä kokoista ja väristä laattoja valita ja pitäisikö laitta tehostelaattoja? Haimme ideoita Pinteresistä ja siskoni ehdotti kalanruoto ladontaa 90 asteen kulmassa kylpyhuoneeseen, johon päädyimmekin loppujen lopuksi. Valitsimme valkoisen, kermanväriin taittuvan 10 x 30 cm laatan. Lattialaataksi valitsimme tumman 10×10 cm laatan.

Pienen kylpyhuoneen remontti

Halusimme ehdottomasti mustan hanan ja suihkun, vaikka nämä olivatkin kalliimmasta päästä. Valitsimme mattamustat Tapwellin SK069 pesuallashanan käsisuihkulla sekä TVM7200-150 kattosuihkun. Suihkukaapiksi valitsimme Svedbergsin taittuvat ovet mustilla yksityiskohdilla, jotta ne saisivat hyvin sivuun pois tieltä pyykkiä laittaessa. Koska linjamme oli mustavalkoinen, piti tässä pysyä pieniä yksityiskohtia myöten. Valitsimme lattiakaivon kanneksi Svedbon mustan kaivon kannen. Pyyhekoukout ja WC-paperiteline olivat myäs Tapwellin mallistoa mattamustana. Urakoitsijamme oli loistava, sillä suihkun peitelaippoja eikä pesukoneventtiiliä saanut mustana, mutta hän maalautti ne mustiksi! Mahtavaa palvelua!

Pienen kylpyhuoneen remontti
Tapwell SK069 pesuallashana

Pienen kylpyhuoneen remontti
Tapwell TVM7200-150 kattosuihku

Allaskaapiksi valitsimme yksinkertaisen valkoisen kaapin vetolaatikoilla. Ostimme myös uuden pesukoneen, ja löysimme kompaktin 42 cm syvän edestä täytettävän Electroluxin pesukoneen. Koska pesuallas oli 40 cm syvä, emme halunneet, että pesukone pomppaa hirveästi linjasta ulos. Electroluxin pesukone on kuitenkin tilava, 6 kg, johon mahtuu tarpeeksi pesemään vaatetta kerrallaan.

Pienen kylpyhuoneen remontti
Pienen kylpyhuoneen remontti

Koska tämä oli meidän ensimmäinen kylpyhuoneen suunnitelma, jännitti hiukan millainen lopputulos olisi. Kylpyhuoneesta tuli kuitenkin parempi mitä odotin ja hyvin tilavan tuntuinen! Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Jäimme aluksi epäilemään kerman väristä laattaa, mutta se osoittautuikin lopuksi kylpyhuonetta pehmentäväksi väriksi. Rakennus, jossa asuntomme sijaitsee on rakennettu 60-luvulla ja mielestäni pehmeämpi valkoinen sävy sointuu paremmin talon tyyliin.

Pienen kylpyhuoneen remontti
Ennen

Pienen kylpyhuoneen remontti
Jälkeen

Toivottavasti sait tästä ispiraatiota kypyhuoneeseesi!

Terveisin, Marjaana

10 ajatusta aiheesta “Pienen kylpyhuoneen remontti”

 1. Hilkka Uusitalo-Tervo

  Hei, kylpyhuoneremontti on teillä onnistunut täydellisesti!
  Kysyisin sinulta onko taittuvat suihkunurkan ovet helpot käyttää. Meille on tulossa remontti ja mietimme laitetaanko liukuovet vai taittuvat ovet.
  Kiitos ja hyvää kesää!

  1. Moikka! Kiitos paljon! Kyllä olen tykännyt taittuvista ovista, ne saa helposti kokonaan sivuun, niin on tilaa laittaa pyykkiä. Helppo myös käyttää.

   Hyvää kesää myös sinne! 🙂

 2. Hei, hienosti toteutettu remontti! Suunnittelen samanlaista muutosta ja ajattelin kysyä, minkä kokoinen tila teillä on ts. kuinka leveä? Kiitos ja mukavaa syksyä.

  1. Moikka! Kiitos paljon! 🙂 Kylpyhuoneemme on aika pieni, leveys 1,47 m ja pituus 1,96 m. Mukavaa syksyä!

 3. Hei! Kaunis kylpyhuone. Samantyyppinen remontti on suunnitteilla toteuttaa myös omassa kerrostalohuoneiston kylpyhuoneessa. Mitkä oli tämän remontin kokonaiskustannunset?

 4. Hei Marjaana! Tämä oli juuri mitä tarvitsin ja etsin. Aivan upean olet saanut aikaiseksi! Kenen mallistoa on tuo yksinkertaisen kaunis allaskaluste? Onko siinä soft close sulkeutuminen?

  1. Hei! Kiitos ihanasta kommentista ❤️ Hienoa, että artikkeli on avuksi! Allaskaappi on K-raudasta Cello Sea 60cm valkoinen, jossa on soft close mekanismi ja posliiniallas on Cello Sea 61,5cm.

 5. Hei! Tosi nätti ja kivan näköinen kylpyhuone! Olen itse suunnittelemassa samantyylistä ja kylpyhuoneeni mittasuhteet ovat samat. Mikä firma teillä teki työn?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *