Taulukollaasi

Taulujen asettelu seinälle – 8 inspiroivaa ideaa

Sisustuksessa kodin yksi tärkeimmistä asioista on viimeistely eli pienet yksityiskohdat, joilla sisustukseen saadaan tunnelma – ja yksityiskohtiin kuuluvat tietenkin taulut. Suunniteltaessa tauluja seinälle, kannattaa käyttää mielikuvitusta. Onko sinulla paljon pieniä tauluja, jotka haluaisit seinälle, mutta et tiedä miten ne laittaisit vai löytyykö sinulta massiivisempi isompi taulu? Alta löydät 8 inspiroivaa vinkkiä taulujen laittoon.

1. Kollaasi seinälle

Onko sinulla paljon erilaisia tauluja, joille et ole löytänyt paikkaa? Niistä voi tehdä ihanan kollaasin seinälle, jolla luot tyyliä ja persoonallisuutta mihin tahansa huoneeseen. Kehysten ei tarvitse olla samanlaisia, vaan voit leikitellä niillä. Räväkkä kuva ei välttämättä tarvitse näyttäviä kehyksiä, mutta vaatimattomampi teos pääsee oikeuksiinsa runsaalla kehystyksellä.

Taulut voi asetella symmetrisesti suoriksi linjoiksi tai epäsymmetrisemmin ns. ”sikin sokin” seinälle. Kannattaa kokeilla esisommittelua lattialla, ennen taulujen ripustamista. Näet miten eri malliset taulut on parasta sommitella keskenään ja minkä kokoisia välejä käyttää.

2. Tauluryhmä huoneen nurkkaan

Tauluryhmän ei tarvitse olla keskellä seinää, mielenkiintoa saat sisustukseen, kun teet kollaasin huoneen nurkkaan. Laita taulut kulman molemmin puolisille seinille.

3. Kiinnitä katseet isolla taululla

Isolla sisustustaululla saat näyttävyyttä huoneeseen. Vierailijoiden katseet kiinnittyvät varmasti isoon katseenvangitsijaan. Esimerkiksi canvas-taulu on loistava idea, jos haluat näyttävän, katseita kääntävän elementin. Iso tauluu vaatii tilaa ympärilleen, joten isot seinät ovat erinomaisia näyttävän tauluseinän luomiseen.

4. Ripusta seinälle jotain muuta kuin tauluja

Seinälle voi laittaa muutakin kuin vain tauluja. Kannattaa siis käyttää mielikuvitusta! Seinälle voi laittaa lautasia ja tehdä niistä kauniin kokoelman. Tai peilejä, hattuja, viuhkoja, ihan mitä itse keksii.

5. Taulut hyllyillä

Taulut voi laittaa myös hyllyille, joista saa aseteltua kivan kokonaisuuden. Lisäksi, taulujen paikkoja voi helposti uudelleen järjestellä ja lisätä ja poistaa mielen mukaan.

Voit tehdä kollaasin hylyille vaikka omista valokuvista tai taideteoksista. Näyttävän seinän saat, kun laitat monta hyllyä päällekkäin ja ne täyteen tauluja. Taulut voi laittaa myös kirjahyllyyn kirjojen sekaan, joka saa aikaan mielenkiintoisen sommitelman.

6. Laita taulu sivupöydän tai senkin päälle

Jos et halua tehdä reikiä seinälle, yksi vaihtoehto on laittaa taulu sivupöydän tai senkin päälle. Viherkasvin ja koriste-esineen kanssa saat luotua kuniin asetelman.

7. Kohti katonrajaa

Tauluille voi keksiä erikoisempiakin paikkoja. Taulukokoelma voi myös kurkottaa katonrajaa. Voit esimerkiksi ripustaa tauluja ovien yläpuolelle, etenkin, jos sinulla on korkeat seinät. Käytä mielikuvitusta ja kokeile ehkä aluksi kummalliselta tuntuvia paikkoja.

8. Jätä taulut lattialle

Jos asut vuokra-asunnossa, reikien tekeminen seiniin ei ole välttämättä sallittua. Ei hätää, voit nimittäin laittaa taulut myös lattialle seinää vasten nojaamaan. Voit yhdistellä isompia ja pienempiä tauluja. Ympärille voi koota muita koriste-esineitä, kuten alhaalla olevassa kuvassa on pinottu vanhoja matkalaukkuja päällekkäin.

*Kurkkaa täältä Hiisi Hill Collections -kasvijulisteet

Iloa taulujen laittoon!

Terveisin, Marjaana

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *