4. Vihersisustaminen

Huonekasvit lisäävät kodin viihtyvyyttä

Viherkasvit ovat nyt kuuma trendi sisustuksessa. Viherkasvit voivat lievittää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä aivan kuten luonnossa liikkuminenkin. Jotkin viherkasvien puhdistavan myös huoneilmaa. Vihersisustamisessa vain mielikuvitus on rajana, mutta oikein valitut kasvit täydentävät sisustustyyliäsi. Moderniin ja skandinaaviseen sisustukseen liitetään usein hyvin graafisia ja muodoltaan yksinkertaisia kasveja esimerkiksi peikonlehti on trendikäs vaihtoehto. Boheemissa sisustuksessa saavat kasvit rönsyillä ja kaikki kukat kukkia.

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Mitä kasveja valita?

Jos haluat ilmaa puhdistavia kasveja, tällaisia ovat esimerkiksi kultapalmu, rönsylilja, viirivehka, kumiviikuna, kultaköynnös, traakkipuu ja huoneviikunat, kuten pitkälehtiviikuna. Kasvit sekä kosteuttavat sisätilojen ilmaa että parantavat ilmanlaatua lisäävämmällä ilmaan happea. Kasvien lehdet, juuret sekä mullassa olevat mikro-organisimit puhdistavat ilmaa samalla kun ne imevät sisäilmasta haitallisia yhdisteitä itseensä.

Moderniin sisustukseen sopivat nyt esimerkiksi elegantit, melko pyöreälehtiset kilpipiileat ja erilaiset peikonlehdet, jotka ovat varsin näyttäviä suurine reikäisine lehtineen.

Peikonlehti, Photo by Huy Phan on Unsplash

Pelkistettyyn sisutukseen sopivat harmaansävyiset mehiruusuke ja eukalyptus.

Mehiruusuke, Photo by Victoria Strukovskaya on Unsplash

Katseenvangitsijoiksi sopivat hyvin väritykseltään ja muodoiltaan erikoisemmat kasvit. Esimerkiksi maijoissa on paljon viirullisia ja laikullisia lajikkeita, ja kuningasbegonian lajikkeissa on paljon eri sävyjä. Nukkumatti-nimisellä kasvilla on todella kauniit, ikään kuin maalatut lehdet. Erikoinen kasvutapa tekee kasvista mielenkiintoisen kohteen kuten ilmakasvit ja lihansyöjäkasvit.

Pimeään tilaan, johon luonnonvaloa ei pääse paljoa, kuten kylpyhuone eivät kaikki kasvit sovellu. Pimeässä selviäviä kasveja ovat esimerkiksi palmuvehka ja rönsylilja.

Palmuvehka, Photo by Ksenia Chernaya from Pexels

 

Kodin katseenvangitsijat →

← Opas huonekalujen valintaan ja järjestelyyn